Placa commemorativa per a La Sal, edició de les dones al Raval

//Placa commemorativa per a La Sal, edició de les dones al Raval

Placa commemorativa per a La Sal, edició de les dones al Raval

(Drina Ergueta / La Independent. 10 de gener de 2019) Aquest dijous 10 de gener s’ha realitzat, al carrer Riereta, 8, un acte emotiu de descobriment d’una placa en memòria de la Sal, bar-biblioteca feminista i edicions de les dones, al qual s’hi han donat cita diverses representants de grups feministes i també la Regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pèrez; la Regidora de Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el Comissionat per a la Memòria Històrica, Ricard Vinyes.

“Som una editorial feminista: La Sal edicions de les dones. Publicarem llibres escrits per dones, que siguin l’expressió de les dones. En aquest sentit: volem recuperar escrits d’autores ja conegudes per altres publicacions, però oblidades en la seva creació literària més íntima”, deia la presentació de La Sal quan va ser creada el 1978, al Raval de Barcelona.

També, prometien, treure a la llum els escrits de dones que no tenien possibilitats de ser conegudes i llegides, fossin aquestes creacions novel·les, assajos, actualitat, testimonis, contes, poesia i llibres gràfics.

El projecte, que va concloure el 1990 va ser fundat per Mari Chordà, Mariló Fernández, Isabel Martínez i Isabel Monteagudo, segons la Wikipedia que afegeix que més tard es van agregar a la iniciativa Maria Bauçà, Mireia Bofill, María José Quevedo, Carme Cases, Montserrat Abelló, Mercè Fernández, Isabel Segura, Goya Vivas i Eugènia Curto, entre d’altres. Algunes d’elles hi han estat durant la inauguració de la placa commemorativa.

A l’acte també estaran presents Montserrat Minobis i Pilar Remírez, membras de la XIDPICCAT, per la seva proximitat amb aquesta editorial.

 

Fundadores i autoritats del Ajuntament. Moment del descobriment de la placa commemorativa.

 

Integrants de la XIDPICCAT-XIPVG en l’acta

 

En record de La Sal

 

La Independent

 

 

 

By |2019-03-09T11:20:59+00:00marzo 9th, 2019|Sin categoría|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment